Изпуснахме столицата, каза Милен Керемедчиев, 6001 гласа не стигнаха на

...
 Изпуснахме столицата, каза Милен Керемедчиев, 6001 гласа не стигнаха на
Коментари Харесай

Как София спъна ИТН

 
Изпуснахме столицата, сподели Милен Керемедчиев, 6001 гласа не стигнаха на групировката Партията на Слави Трифонов със поръчка да остане в управническата игра
Да стигнеш до Рим и да не видиш папата. Така може да се опише присъединяване на " ИТН " (ИТН) на Слави Трифонов в предварителните избори на 2 октомври. ЦИК пресметна, че единствено 6001 гласа не са достигнали на партията, с цел да прескочи 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание, която бе избрана на 110 210 вота.
-->
" И на всички, които ни поддържат, и на всички, които злорадстват, ще кажа единствено: Всичко занапред следва ", загадъчно съобщи Трифонов след вота. Оставяйки и симпатизантите, и съперниците си да гадаят какъв е идващия му ход: да се посвети на референдума за президентска република, да чака нови избори или да предложи специалисти за властта.  

Какво се случи, че партията на Слави не съумя да изкласи на последния избор? Част от отговора даде някогашният заместител външен министър и претендент за народен представител от Има Такъв Народ Милен Керемедчиев. " Основната неточност на Има Такъв Народ беше, че нямаше старания най-много в София да се убедят столичани какво в действителност цели да направи партията след изборите ", сподели той.

" Лично аз считам, че си свърших работата, колкото можах. Проблемът беше в това, че партията като цяло доста мъчно прокарваше своите възгледи най-много в София. В страната имаше по-голяма чуваемост ", призна Керемедчиев.

Що се отнася до съдбовните думи на Трифонов от 3 октомври, интернационалният секретар на Има Такъв Народ и към този момент закален войник на партията Димитър Гърдев уточни втората неточност - незадоволителното разгласяване на посланията.

" Убеден съм, че нещата не престават. Напълно съм склонен с думите на нашия водач, че всичко занапред следва. България се намира в такава конюнктура, че този парламент не може да отрази целия набор на мнението на българските жители. Има потребност от нови хрумвания и сериозна смяна, сподели Гърдев

Ако се опитаме да погледнем в бъдещето на " ИТН ", партията към този момент ще умува от една страна по какъв начин да се показа на едни бъдещи предварителни избори, а от друга - по какъв начин да взе участие във вземането на решения за бъдещето на страната.

Факт е обаче, че с специалистите си Има Такъв Народ дава сериозна поръчка, че е подготвена да остане в управническата игра. " Опитвах се да оказа помощ да има въпреки всичко в България един много по-сериозен екип, който да се концентрира след изборите за това България да има доста по-стабилна и поредна политика като член на Европейския съюз и на НАТО, защото това липсваше през последните години и беше очевидно осезаемо за нашите сътрудници ", сподели Керемедчиев, който относително късно укрепи екипа от специалисти, ловко подбирани от Трифонов за всеки от вотовете през последната година и половина.

" Вижда се, че Народното събрание стартира с едно разделяне на половина на партии, които ясно демонстрират все по-агресивно своите бъдещи стремежи за антиамериканска изразителност и такава срещу НАТО ", сподели някогашният посланик.

Той бил изумен от първите изявления на представители на Българска социалистическа партия, които споделили, че са за дейното участие на България в Европейския съюз, само че са срещу дейното участие в НАТО и съюзничеството със Съединените щати. Това напълно е вкарало Българска социалистическа партия в полемиката на другата такава партия - " Възраждане ". " Така че в действителност се веселя, че спечелилата най-вече гласове партия ГЕРБ стартира доста мощна акция за основаване на коалиция, която да е настроено срещу Путин. Това значи, че след притискане на зъби би могло да се сътвори такова държавно управление, което е и предстоящо от нашите европейски сътрудници ", уточни Милен Керемедчиев.

" Трябва да преценим какви са опциите и какви тъкмо въоръжения можем да предоставим на Украйна. Ние би трябвало сами да преценим по какъв начин да защитим териториалната си целокупност. Украйна не трябва изобщо да бъде подценявана ", добавя го интернационалният секретар на Има Такъв Народ.

" През Черно море се намираме в съприкосновение с спора. Трябва да имаме благоприятни условия да защитим нашите територии ", безапелационен е Димитър Гърдев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР